Haninge ungdomsmottagning

Välkommen till Haninge ungdomsmottagning

Obs! Inställda drop-in

Vår drop-in är stängd, tills vidare. Vi hänvisar till bokningsbara tider via 1177 eller videomöte via appen Alltid öppet. Du kan också ringa till oss för att boka tid.

Vi tar för närvarande inte heller emot klassbesök.

Här arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Till Haninge ungdomsmottagning är du välkommen oavsett var du bor eller vem du är: tjej, kille, transperson eller om du inte vill definiera dig. Vi har tystnadsplikt och att besöka oss kostar ingenting. Vi har HBTQ-diplomerats av Stockholms läns landsting. 

Vi erbjuder

Som ung behöver man ibland ett ställe dit man går för att få hjälp av vuxna. Haninge ungdomsmottagning är en sådan plats. Med oss kan du prata om det mesta. Inga frågor är för stora eller för små.

Hos barnmorska och läkare kan du få hjälp med:

 • Testa dig för könssjukdomar
 • Testa dig för graviditet
 • Få akut-p-piller
 • Få p-piller, kondomer eller andra preventivmedel
 • Ställa frågor om kroppens utveckling, mens och/eller könet
 • Prata om säkrare sex och kondomanvändning

Hos kurator kan du få hjälp med att:

 • Prata om din psykiska hälsa, t.ex om du är deppig, stressad eller har ångest
 • Prata om frågor som rör sexualitet och/eller könsidentitet
 • Om sex inte känns bra eller inte funkar på det sätt du vill
 • Om saker är jobbiga hemma, med kompisar, partner eller på skolan

Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller ditt problem! Kan du få bättre hjälp någon annanstans så hjälper vi dig att komma dit. För dig som fyllt 23 och har frågor om sex, relationer, preventivmedel eller vill testa dig för sexuellt överförda infektioner, finns det flera ställen dit du kan vända dig.

Drop-in till barnmorska

 • Måndag, torsdag-fredag 8-9.15
 • Onsdag 15-16.30

På drop-in kan du ställa frågor, testa dig för könssjukdomar och graviditet, hämta kondomer, få ett dagen-efter-piller eller ett nytt recept om du redan har ett preventivmedel. Om du önskar preventivmedel för första gången behöver du kontakta oss för att boka en tid.

Drop-in till kurator

Onsdag 15-16

Observera att antalet personer vi kan ta emot är begränsat, du som inte hinner få hjälp på drop-in-tiden får i stället hjälp med att boka en tid för besök.

Vill ni komma på studiebesök hos oss?

Vi tar emot klasser för studiebesök på ungdomsmottagningen. Vi tar emot årskurs 8 och 9 i könsblandade grupper. Av utrymmesskäl kan vi ta emot max 15 stycken åt gången.

Vi kan ta emot studiebesök på måndagar klockan 13.15, och på tisdagar klockan 10 och 13.15. Besöket varar i cirka 45 minuter och vi går igenom vad man kan få hjälp med på ungdomsmottagningen.

Om klassen behöver tolk ordnar vi självklart med det. Ur tillgänglighetssynpunkt är det bra om du som vuxen informerar om det är något som är viktigt för oss att känna till om klassen för att kunna förbereda ett så bra besök som möjligt.

Boka på telefon 08-123 383 00

Hitta till oss

Du hittar oss mittemot Handens pendeltågsstation. Vi sitter på våningsplan 4 på Handens stationsväg 19.

Adress

Handens stationsväg 19, våning 4, Handen