Skärholmens Ungdomsmottagning

Välkommen till Skärholmens Ungdomsmottagning!

Avvikande öppettider i sommar

12-23 samt 30 juli har vi stängt. Under denna period hänvisar vi till Midsommarkransens ungdomsmottagning.

Inställda drop-in

Vår drop-in är stängd, tills vidare. Kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller videomöte via appen Alltid öppet. Du kan också ringa till oss för att boka tid.

Vi kan för närvarande inte tar emot klassbesök/studiebesök, men kan erbjuda detta i digital form. Ta kontakt med respektive mottagning för mer information.

Här arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Till Skärholmens ungdomsmottagning är du välkommen oavsett var du bor eller vem du är: tjej, kille, transperson eller om du inte vill definiera dig. Vi har tystnadsplikt och att besöka oss kostar ingenting.

Vi erbjuder

Som ung behöver du ibland ett ställe att gå till för hjälp och stöd. Vi finns till för dig fram till den dag då du fyller 23 år och som:

  • Vill prata om eller undersöka kroppen/könet
  • Vill testa dig för könssjukdomar eller graviditet
  • Vill få hjälp med preventivmedel
  • Vill få någon att prata med, om något du tycker är viktigt eller svårt
  • Vill prata med någon om du känner dig nedstämd och ledsen
  • Vill prata med någon om könsidentitet
  • Vill prata om sexualitet
  • Vill ha ett dagen-efter-piller

Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller ditt problem. Om vi tror att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig att komma dit.

Lokalen är också anpassad för dig med funktionsnedsättning och har bland annat en patientlift.

Boka tid och drop-in

För att komma till oss kan du antingen boka tid eller komma på någon av våra drop-in tider. Du kan även boka tid till barnmorska via 1177 Vårdguiden.

Ibland ändrar vi våra öppettider på grund av sjukdom eller andra skäl. För att vara säker på att vi har öppet kan du ringa och lyssna på vår telefonsvarare.

Öppettider

Måndag-fredag, utom röda dagar.

Obs! 12-23 samt 30 juli har vi stängt. Under denna period hänvisar vi till Midsommarkransens ungdomsmottagning.

Preventivmedel

Preventivmedel är det som du kan använda för att inte bli gravid eller få köns­sjukdomar. På din ungdoms­mottagning får du tips och råd om vilka olika valmöjligheter du har.

Hitta hit

Du hitta oss i Skärholmens centrum.

Adress

Storholmsgatan 3, 4 tr

Vägbeskrivning

Gå in i centrum genom ingången till vänster som är märkt med nr 6 ovanför ingången. När du kommer in i gallerian har du pressbyrån på höger sida och Partyland på vänster sida. Efter Partyland ligger Storholmsgatan nr 3. Åk upp till våning 4.

Tillgänglighetsinformation