Skriv ut den här sidan

Träffa ungdomsmottagningen i ett videomöte

Nu kan du träffa ungdomsmottagningen när och där det passar dig!

I appen Alltid öppet kan du både boka och genomföra videomöte med ungdomsmottagningen.

Vidoemöte

Genom videomöte kan du få svar på frågor om kroppen, sex, relationer eller könssjukdomar. Vi kan också hjälpa dig med preventivmedelsrådgivning och recept på preventivmedel. Om du mår dåligt och vill prata med någon kan du träffa en kurator oavsett var du befinner dig.

Om barnmorskan eller kuratorn bedömer att du är i behov av ytterligare undersökning, provtagning eller uppföljning kan du få en tid för besök på en av våra ungdomsmottagningar. Videomötet är gratis.

Du kan endast boka tid åt dig själv. Det finns tyvärr ingen möjlighet att ha tolk vid videomötet.

Så här går det till

  • Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från AppStore eller GooglePlay
  • Logga in säkert med BankId
  • Boka videomöte på en tid som passar dig under rubriken Ungdomsmottagning Online.

Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Aktuella ärenden. För att ansluta till videomötet trycker du på "videomöte" och sedan "starta video". Du är då i det virtuella väntrummet. Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.

Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset.

Om du behöver avboka

Vi ber dig att avboka ditt videomöte i god tid om du inte har möjlighet att genomföra det. På så vis kan vi erbjuda din tid till någon annan som behöver den.

Ladda ner appen

Om du har en Iphone eller Ipad kan du gå in i Appstore och söka på Alltid öppet. Du kan också ladda ner appen från AppStore via: itunes.apple.com

Om du har en Android telefon eller surfplatta kan du öppna Play Butik i din telefon eller läsplatta och söka på Alltid öppet. Du kan också ladda ner appen från GooglePlay via: play.google.com

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du: alltidoppet.slso@sll.se